"Learn how to listen as things speak for themselves."

Bashô


2 oct. 2011

Concursul de Haiku şi Fotografie "ORAŞUL" pe linia de "START"

Pe www.orasul.ro a apărut anunţul despre Concursul de Haiku şi Fotografie "ORAŞUL". 

Dând click pe caseta respectivă, veţi putea citi întregul regulament precum şi exemplele comentate.
Am scris mai în detaliu despre haiku, căci mă adresez unor oameni care poate n-au auzit niciodată despre asta. E important ca fotografii să înţeleagă care sunt cerinţele fotografiei la haiku şi din ce perspectivă trebuie să privească această alăturare. Marţi voi trimite lista completă a tuturor haiku-urilor primite pe tema "ORAŞUL". Întârziaţii mai au deci şansa sa mai trimită până luni seara poeme pentru acest concurs, pe psioana@gmail.com.

2 comentarii:

Claudiu spunea...

Mi se pare "simbioza perfecta" : haiku-ul cel cu minimum de cuvinte completat de o fotografie care, poate, "face cat o mie de cuvinte" ... ambele pline semnificatii meta-verbale punand "receptorul"(privitorul - cititor) sa-si mobilizeze cugetul si sensibilitatea pentru a se putea adanci in mesajul filosofic !
Inca o data, felicitari pentru idee !

Ioana spunea...

Multumesc, Claudiu. Ma bucur mult sa aud ca ideea mea gaseste rezonanta si abia astept sa vad colectia de fotografii care se vor strange. Chiar te rog sa faci "reclama inteligenta" acestui proiect, deoarece vad ca ai inteles esenta acestei juxtapuneri haiku/imagine. Explica te rog si colegilor tai despre ce este vorba.